Es crea un grup sobre economia social i solidària a la UAB

Es posa en marxa un grup de treball per a promoure la incorporació curricular de l’economia social i solidària a les titulacions de grau de la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB. Una quinzena de persones han participat a la primera reunió per constituir el grup, conèixer-se i analitzar la situació actual de la facultat en quant a l’abordatge de l’economia social i solidària.

El passat 13 de maig va tenir lloc la primera trobada del GEDEF d’Economia i Empresa de la UAB (Grups de treball en Educació per al Desenvolupament en les Facultat). Un total de 15 persones van participar a la primera reunió, entre les quals membres del departament d’Economia Aplicada, d’Empresa i d’Economia i Història Econòmica, representants del deganat de la facultat, estudiants i persones d’organitzacions, com la Xarxa d’Economia Solidària, i d’entitats de finances ètiques com Coop57.

L’objectiu del grup és discutir i treballar entorn al coneixement i tractament acadèmic de l’economia social i solidària a la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, així com fomentar la introducció d’aquesta temàtica en els plans d’estudis respectius.

La Fundació Autònoma Solidària és l’encarregada de facilitar aquest procés, en el marc d’un projecte més ampli que pretén impulsar la introducció de l’educació per al desenvolupament (EpD) a la universitat, especialment a l’interior de les titulacions de grau. És a dir, com els plans d’estudis integren continguts vinculats a l’EpD a través de les assignatures obligatòries, optatives, treballs de fi grau o les pràctiques, entre d’altres. En darrer terme, l’objectiu és la construcció d’una universitat que esdevingui un espai de generació de coneixement crític i de formació d’una ciutadania activa i compromesa en la transformació de les desigualtats locals i globals.

Aquest grup és de caràcter propositiu i obert a totes les persones membres de la comunitat universitària interessades a participar-hi. Paral·lelament, s’ha iniciat el GEDEF a la Facultat de Veterinària, que treballa sobre l’abordatge de la sobirania alimentària a les titulacions d’aquesta facultat.

Justament, aquest mes de maig, col·lectius d’estudiants d’economia de 19 països diferents publiquen una carta en la que reclamen pluralitat en els plans docents i una economia que no sigui “monolítica” i que estigui “al servei de la societat”.

A mitjans de juny està prevista una segona trobada del GEDEF d’Economia i Empresa. Si t’interessa participar-hi o per a més informació us podeu posar en contacte a fas.cooperacio@uab.cat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s