Triem Banca Ètica arriba als estudiants de l’Autònoma

Saps què fan els bancs amb els teus diners? Creus que la universitat s’hauria de vincular a les finances ètiques? El grup de voluntariat de Cooperació de la FAS es va acostar el passat dijous 29 als estudiants de la UAB per respondre a aquestes preguntes i per donar a conèixer la Campanya Triem Banca Ètica. El manifest de la campanya és al blog i ja el pots signar.

Conscients de la conjuntura i descontents amb el model econòmic actual, el grup de voluntariat de cooperació de la Fundació Autònoma Solidària ha decidit prendre partit i passar a l’acció. Des del curs 2012-13 duen a terme la campanya Triem Banca Ètica a la UAB per sensibilitzar i conscienciar la comunitat universitària dels impactes negatius del model econòmic neoliberal i de la banca convencional i així donar a conèixer paradigmes alternatius com l’economia social i solidària i les finances ètiques.

A finals del mes de febrer van presentar el manifest en què exposen un seguit de propostes encaminades a vincular la UAB a les finances ètiques i conviden el Rectorat a integrar les finances ètiques en la seva estratègia política i a desvincular-se, al ritme que sigui necessari, del sector financer convencional. Per fer visible aquesta demanada i mostrar el suport per part de la comunitat universitària han iniciat, paral·lelament, una recollida de signatures que també es pot firmar online aquí.

Paral·lelament, el passat dijous 29 de maig l’equip voluntariat de Triem Banca Ètica va dur la campanya als estudiants de la UAB a través de l’activitat “Els diners com a eina de transformació”. Un grup de 5 voluntaris i voluntàries van dur l’activitat al bar de la Plaça Cívica, on a través de jocs i de la interacció amb l’estudiantat en un moment d’esbarjo i distès, van  respondre a preguntes com què fan els bancs amb els diners o com es podria vincular la universitat a les finances ètiques.

És una de les primeres ocasions en què el model d’activitat passa de l’estand al bar de la Cívica i el resultat ha estat valorat molt positivament. Vora 100 persones van signar el manifest de TBE i més de 60 van participar en el joc proposat pel grup de voluntariat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s